Powered By Blogger

lauantai 27. maaliskuuta 2021

TJK 12-13/2021 teemalla kiusaaminen

Tämä teema innoitti minut tekemään 5 Atc kortin sarjan. 

Kiusaaminen, tapahtui se sitten missä vaiheessa tahansa, kenelle tahansa, on aina kokemuksena jälkiä jättävä. Suurin osa kiusaamistapauksista jää selvittämättä. Ja hyvin usein se kiusaaja, oli hän sitten lapsi, nuori, koulukavari, työtoveri, esimies  tai vaikka naapuri, pääsee pälkähästä. 

Ja se kiusatrtu kärsii silloin kun kiusaaminen tapahtuu. Usein hän kantaa loppuelämänsä mukana kiusaamisen muistoa, vaikka kävisi asian tuhanteen kertaan läpi. 

Vaikka hän saisi apua, Vaikka hänen elämänsä näennäisesti jatkuu hyvänä. Siitä huolimatta häneen jää muistijälki, joka tietyissä tapauksissa nousee ylös, nostaa päätään, tulee yöllä uniin. 

Kiusaamiskokemus ei koskaan unohdu. Itselläni on kokemus tästä, tunnen monia eritavoilla kiusattuja, lapsia, nuoria ja aikusia ja keskusteluissa olemme aina todenneet, että ihan liian vähän näihin tilanteisiin saa apua.

Onneksi kuitenkin yleensä monen kiusatun kohdalla hänellä on joku läheinen, joku jonka kanssa purkaa pahaa oloaan ja saada sitä pois mielestä. Nämä ihmiset ovat kullanarvoisia,kuunteleminen ja tukeminen on taito, jonka me jokainen osaamme jos vain tahdomme. Emmehän jätä kiusattuja yksin?

Jos kuiusattu itse on väsynyt, neuvoton ja rikki revitty, ei hänellä ole voimia taistella tai vaatia oikeutta. Tykkäsin, että tälläinen teema otettiin esille myös täällä korttiaskartelun puolella. Kiitos Sisko Wilkman.


 

 

 

ATC kortteja kiiltokuvista

Mökille olin joskus vienyt pienen erän erilaisia kiiltokuvia. Löysin ne kätköistään ja päätin tehdä niistä Atc kortteja. Tällaisia niistä si...