Powered By Blogger

Mikä Atc? Junk Journal? Vähän tietoa...
ATC kortti
ATC-kortit (engl. Artist Trading Cards) ovat keräilykorttien taiteellinen versio. Kortin koko on 6,35 x 8,89 cm. Kortit ovat joko uniikkeja tai samaa korttia voidaan tehdä hyvin pieni määrä. ATC-kortteihin soveltuvat kaikenlaiset tekniikat leimailusta piirroksiin ja valokuvista sekatekniikkaan. Kortin kääntöpuolelle tulee kirjoittaa signeeraus, päivämäärä ja numero, mikäli kortti on osa jotakin tiettyä sarjaa. ATC-kortteja ei myydä, vaan niitä vaihdellaan ATC-harrastajien kesken. Kortin vaihtaminen toiseen tapahtuu yleensä postin välityksellä, mutta kortteja vaihdetaan tekijöiden kesken myös kasvotusten. Vaihdossa saatu kortti jää uudelle omistajalleen, eikä sitä saa lähettää eteenpäin. ATC-harrastajille löytyy verkosta monenlaisia haasteblogeja, ja Facebookissa on myös monta ATC-harrastusryhmää, joihin voi liittyä mukaan. ATC- korttien teko ja vaihtaminen on mukava harrastua ja se sopii kaikille, jotka tykkäävät askarrella.
Junk Journal
On jämäpaperista, erilaisista kuvista, kaikesta paperista tai kankaasta koottu kirja. Sivut kootaan liimaamalla tai sitomalla. Koko ei ole määritelty. Kirjan sivuja koristellaan miten haluaa, tai niillä voi olla joku teema.
Art Journal
Taiteilijan päiväkirja tai taiteellinen tuotos vihkoon, kirjaan, paperiin. Sen voi maalata, piirtää tai leimailla. Myös kollaasit ovat suosittuja ja niitä voi tehdä aikakausilehdistä tms. löytyvillä kuvilla ja teksteillä. Art tehdään valmiiseen tyhjään vihkoon, albumiin, kirjaan jne. Voi käyttää myös vanhoja kirjoja joiden sivuja muokataan.
Altered book
Vanhasta kirjasta tehty “muokattu kirja” Voi olla myös taiteellinen, mutta pääpaino on että kirjaa itseään muokataan omaan tarpeeseen ja tyyliin sopivaksi. Voi liimata kuvia, tekstejä, nauhoja, pitsejä…
Mixed media, sekatekniikka käy tähän hyvin. Se mahdollistaa monia tapoja tehdä. Akryylivärit, puuvärit, liimailu, servietti- tekniikka, kohopastat, vesivärit, kuumavahatekniikka, piirtäminen, leimat, sapluunat ym.
Vain taivas on rajana kaiken tämän tekemisessä. Luovuus on meissä kaikissa kun vain päästämme sen ulos ja annamme itsellemme luvan olla juuri niin luovia, kuin haluamme.

Ei kommentteja:

ATC kortteja kiiltokuvista

Mökille olin joskus vienyt pienen erän erilaisia kiiltokuvia. Löysin ne kätköistään ja päätin tehdä niistä Atc kortteja. Tällaisia niistä si...