Powered By Blogger

tiistai 10. elokuuta 2021

Elokuvakukkasia

Elokuvakuvakukkasia,  Skinny-kortit

Löysin  divarista talvella 2021 vanhan lehden jossa oli kuvia ja juttua vanhoista elokuvista ja sen ajan filmitähdistä. Kuinka erilaisia he olivatkaan vuonna 1955, siis ennen minun syntymääni.

Laitoin lehden talteen ja otin sen mukaan mökille kesällä 2021. Kun näin sen eräänä iltana hyllyssä, päätin katsoa, josko saisin lehden kuvista tehtyä Skinnykortteja.

Leikkelin kuvat joita voisin käyttää, muutamia tekstejä myös talteen. Loppuosa lehdestä on tallessa ja päätynee johonkin muuhun juttuun joskus.

Suunnittelin kuvakokonaisuudet korteille, lisäsin myös kiiltokuvia. Sitten päätin kokeilla, miltä näyttäisi vellum-paperille tulostetut läpinäkyvät kukat korteilla. Tykkäsin tunnelmasta, joka niistä tuli. Ja tälläinen korttisarja syntyi käsissäni.

Elokuvakukkasia, 5 x Skinny kortin sarja

 


 Majakka Skinnyt

 Majakka skinnyt

Olen aina ihaillut rakkaan mökkisaaremme Hailuodon merellisyyttä, majakkaa Marjaniemessä ja lintujen liitoa saaren rannoilla. Muutaman kerran olen kavunnut nuo 300 porrasta saaren majakkaan, näkymät ovat sieltä huimat. 

Kesällä 2021 ostin saarella kirpputorilta vanhan kuva allakan, jossa oli kuvia majakoista tilkkutöinä. Mukana oli myös kaavat niiden tekemiseen. En ole ompelusta innosunut enkä osaa sitä, mutta allakka ihastutti askartelijaa.

Pääosa kuvista päätyy vielä tällä hetkellä valmisteilla olevaan junkkirjaan. Muutama kuva jäi yli, joista kokosin nämä Majakka Skinny kuvat.

Syntyi 4 Skinny-kortin sarja Majakan valot.

 

 


ATC kortteja kiiltokuvista

Mökille olin joskus vienyt pienen erän erilaisia kiiltokuvia. Löysin ne kätköistään ja päätin tehdä niistä Atc kortteja. Tällaisia niistä si...