Powered By Blogger

perjantai 9. helmikuuta 2024

Kalavaleet

Tilasin ihanasta Korttikarnevaalikaupasta uusia kuvia. Yhdet tosi hauskat tarttui taas mukaan, ja niistä rustasin tämän "Kalavalekko"-sarjan, 5 x Atc.

Kalavaleita olen itse kuunnellut lähinnä lapsena, kun vietimme kesiä Pielavedellä Pyttysaaressa, tätini luona. Siellä oli kalamiestä ja naista monenlaista. 

Myös rakas muisto tuolta ajalta on kun miehet pyydysti muikkua, ja sitten tehtiin saaren rantaan kokko, jossa tämä voi, sipuli, kala keitos nimeltään rantakala valmistettiin. Kyllä se oli hyvää.

Tämän kalavaleen todenperäisyyttä en tiedä, mutta lapsena olen tämänkin kuullut:

 "Sattui Lapin perukoilla erääseen taloon syntymään perillinen. Kätilö oli kiireellä lähtenyt matkaan ja unohtanut vaakansa kotiin. Kyseli sitten isännältä, josko talosta löytyisi vaakaa. "No, ei meillä ole kuin tuo minun kalavaaka" sanoi isäntä, johon kätilö, että ""tuopa se tänne, pakko se lapsi nyt jollain on punnita"". Isäntä toi vaakansa ja kätilön punnittua lapsen, voitiin todeta vastasyntyneen painaneen 11,4 kg."

Mutta ne minun kortit, tällaiset tuli niistä.
ATC kortteja kiiltokuvista

Mökille olin joskus vienyt pienen erän erilaisia kiiltokuvia. Löysin ne kätköistään ja päätin tehdä niistä Atc kortteja. Tällaisia niistä si...