Powered By Blogger

tiistai 17. tammikuuta 2023

Nuori irrallaan ajasta vai aika nuoresta

 

Nuori irrallaan ajasta vai aika nuoresta

Juttelin erään kaveriporukan kanssa siitä, millaista heillä elämä on ollut, kun lapset/ nuoret eivät ole joka päivä menneetkään kouluihin ja opiskelujen pariin.

Keskustelu sai alkunsa, kun yksi tässä porukassa sanoi, että häneltä on keinot loppuneet, hän ei enää jaksa kannatella omia nuoriaan. Toki minä (entisenä alan ammattilaisena) ohjasin ammattiauttajien pakeille…

Tässä tapauksessa äiti kertoi, että hänen poikansa on aina ollut kyllä sosiaalinen, mutta ollut myös se, joka jää sivuun seuraamaan, ei niinkään ole porukan keskipiste tai edes se puolipiste. Mutta tästä huolimatta poika on aiemmin koulussa viihtynyt ja hän on tuntenut joukkoon kuuluvansa.

Nyt kun koronan takia on ollut osittain kokonaan ja osin kuitenkin aika paljon etäopiskelua, on poika alkanut viihtymään yhä paremmin kotona sen koneen äärellä. Hän ei kaipaa kaveriporukkaa, eikä halua enää lähteä porukoiden mukaan, ei kouluun, eikä vapaa-ajalla.  Äiti oli hyvin huolissaan pojan eristäytyneisyydestä ja yksin olosta.

Toinen äiti kertoi, että heidän kaksoistytöt ovat luonteeltaan rauhallisia. Etäopiskelu oli lähentänyt tyttöjä toisiinsa, kun kaveripiiriä ei ollut. He olivat kuitenkin yhdessä löytäneet monia uusiakin juttuja joita voi tehdä kahdestaan tai jonkun muun perheen jäsenen kanssa.

Nämä keskustelut antoivat minulle aiheen näihin kortteihin. 

Tein nämä ajatukset mielessäni 3 Skinny-korttia. Tässäpä ne teille nähtäväksi.

 
 

 

ATC kortteja kiiltokuvista

Mökille olin joskus vienyt pienen erän erilaisia kiiltokuvia. Löysin ne kätköistään ja päätin tehdä niistä Atc kortteja. Tällaisia niistä si...